March 24, 2012

Att använda en ätbar bild

Vi använder ibland ätbara bilder i vår verksamhet. Jag menar inte sådana färdigtryckta, styva oblatbilderna, utan de som är mjuka och flexibla som vi skriver ut själva på sockerark med livsmedelsfärg. Det finns många som frågar om vi säljer enbart ätbara bilder, och visst gör vi det också!

Det finns så otroligt många sätt att använda en ätbar bild än att, som många tror, bara lägga på tårtan.

Här nedan är några tårtor där vi har använt ätbara bilder på olika sätt!





Jag hoppas att ni har fått lite inspiration!

March 5, 2012

Att planera kursprogrammet

Vi får väldigt många förfrågningar om vi håller kurser. Ja, det gör vi faktiskt!

Vi har äntligen lagt upp kursprogrammet för april, med fyra helt nya kurser! Vi har en påsktårta, två stycken roliga cupcakeskurser, och en modellerad baby till en dop-eller barntårta. Klicka på länken för att komma direkt till kursprogrammet: Kursprogram april

Att planera kursprogrammet med nya kurser som vi aldrig har hållit förr är faktiskt ett helt företag. På Ultimate Cake vill vi att våra kurser är välplanerade upplevelser, och att planera en ny kurs är så mycket mer än *nu ska vi ha en kurs med figurmodellering så lägger vi upp schemat och kör*. Nix. Att planera en ny kurs krävs faktiskt tiotals arbetstimmar!

Exakt vad som ska läras ut måste planeras, hur mycket produkt som behövs, hur mycket tid kommer att behövas - och sedan måste vi öva själva för att få kursen att flyta på så smidigt och så välplanerat som möjligt. Sedan kör vi en testkurs med kompisgänget för att pricka in hur mycket tid som krävs - en timme, två timmar, tre timmar, osv.

Allt detta måste klämmas in i den vanliga 70-80 timmars arbetsvecka - så vi hoppas att ni förstår nu bättre varför kursprogrammet kan ta tid att bearbeta och lägga upp.

Men, slutresultatet vill vi ju ska bli en rolig och lärorik upplevelse för alla deltagare, så jag hoppas att ni haft lite tålamod!

Grattis Anna! Du vann.


Stort grattis till Anna som vann den söta boken om cupcakes samt den amerikanska måttsatsen.

Vi skickar ut boken till henne så fort som möjligt så hon kan komma igång med bakandet!

Under veckan som utlottningen var öppen hade vi flera tusen besökare på bloggen - men bara 24 som deltog. Väldigt märkligt att inte fler deltog!

Tack alla som deltog - det var roligt att läsa om era favoritplatser i USA - och de platserna som ni skulle vilja besöka.

För att dra det vinnande numret använde vi, som vanligt, en Random Integer Generator från random.org

March 3, 2012

Sökord: februari 2012

Som de flesta som har en blogg vet - man kan kolla upp i statistiken hur andra har hamnat på ens blogg - vilka sökord folk har använt sig av. Vi får extremt många som har sökt Ultimate Cake, eller frosting recept, flowerpaste recept - ja - alla de 'vanliga' orden man kan vänta sig om man har en tårtblogg. Ibland får vi dock några riktiga guldkorn - denna månad är det 'väggbyggd bokhylla' och 'jag har ingen grand marnier' som är favoriterna!


marianne plåtburk
former för frosting
väggbyggd bokhylla
beställa tårta stockholm
överblivna biljetter malmö opera
gjutformar för plattor
svordomar
jag har ingen grand marnier
sjukersättning
glad snickare
utlottning av konst i bloggar februari 2012
var kan man köpa kartonger i malmö
play doh verktyg
"utlottning"
kurs sockerblommor göteborg

Påminnelse: utlottning cupcakebok och amerikansk måttsats


Vill bara påminna om utlottningen! Vi lottar ut en söt liten bok om cupcakes (med många recept!) tillsammans med en amerikansk måttsats.

Klicka här: Utlottning för att komma till tävlingssidan, som för övrigt slutar imorgon, söndag, kl 23.59!